Skip to content

Kulturális rendezvényszervezés az ország egész területén

Program


Lakatos Roby és a Swing á la Django, Vendégek: Csík László, Kozma Orsi,
2

Lakatos Roby és a Swing á la Django, Vendégek: Csík László, Kozma Orsi,

Roby Lakatos nem csupán lehengerlő hegedűvirtuóz, hanem számos zenei stílus képviselője is. Egyaránt otthon van a komoly zenében és a jazzben is, melyet sajátos módon ötvöz a magyar népzenével. Azon ritka tehetségek közé tartozik, aki zenéjével új stílust teremt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 9. hétfő, 19:00

Vendégek: Csík László, Kozma Orsi

Roby Lakatos nem csupán lehengerlő hegedűvirtuóz, hanem számos zenei stílus képviselője is. Egyaránt otthon van a komoly zenében és a jazzben is, melyet sajátos módon ötvöz a magyar népzenével. Azon ritka tehetségek közé tartozik, aki zenéjével új stílust teremt. A szaksajtó úgy emlegeti mint :a cigány prímás, az ördögi hegedűs, a klasszikus virtuóz, az improvizációs jazz mestere, zeneszerző és rendezvényszervező, a 19. Század megidézője. És voltaképp ez mind Roby, egy személyben. Roby az a fajta univerzális zenész, aki az improvizáció segítségével tolmácsolta sajátos zenei stílusát. Megfordult már Európa, Ázsia és Amerika legnagyobb zenei fesztiváljain és hangverseny termeiben.

1965-ben született a legendás Bihari János (a cigány prímás király) leszármazottjaként. Gyermekkorában került közel a zenéhez, 9 évesen már zenekarban lépett fel hegedűjével. A zeneisége a családon kívül a Budapesti Bartók Béla konzervatóriumban teljesedett ki, ahol 1984-ben első díjat nyert klasszikus hegedű kategóriában. 1986 és 1996 között a brüsszeli "Les Atéliers de la grande Ille” közönségét nyűgözte le esténként. Olyan zenészekkel játszott már egy színpadon mint Vadim Repin, Stéphane Grapelli, játéka pedig lenyűgözte Yehudi Menuhint, aki minden alkalmat megragad, hogy Robyt élőben lássa zenélni. Nagy sikerrel szerepelt a londoni Szimfonikusok híres ' a hegedű Géniusza' nevű fesztiválján ahol Maxim Vengerovval lépett fel. Amikor Roby Lakatos ötvözi a klasszikus zenét a varázslatos magyar - cigány életerővel azzal nem degradálja a kifinomult kulturális örökséget. Sőt! Tiszteleg a nagy múltú cigány hagyományok előtt és egyúttal új rajongókra tesz szert frissességével. Csakúgy mint Liszt vagy Brahms, ő is a magyar felhangot használja műveiben, a közönség pedig ezt a vérpezsdítő végeredményt élvezheti.

Ajánlatunk


Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során több formációban alkotott, számtalan albumot tudhat magáénak. Legutolsó albuma, Mindenen túl címmel 2020-ban jelent meg.

A koncert programját, mint mindig, most is kettős szempont jellemzi majd.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!